O meni

»SPREMEMBA JE PROCES, NE DOGODEK«

Vsak kdaj pride do točke v življenju, ko se počuti popolnoma na tleh, v stresni in težki situaciji. Kadar niste prepričani, kaj vas ovira pri spremembah, vam lahko terapija pomaga odkriti odgovor. Psihoterapija pripomore k poglobljenemu razreševanju težav, kar omogoča velike in trajnostne spremembe. Je prostor, kjer spoznavate sebe in svoje vzorce delovanja. Iz tega pa sledijo spremembe. In predvsem je varen neobsojajoč prostor, kjer lahko delite kar koli.

Moj pristop k terapiji se osredotoča na oživljanje in jačanje povezave s samim seboj in k povečanju zavedanja in prisotnosti. S tem je mogoče odstraniti blokade in ovire. S tem je mogoče odkleniti vire svoje notranje moči, samozavesti in samopodobe. Tu sem za vas, da vas spremljam na poti k izpopolnjenemu življenju in vam pomagam doseči polni potencial.

Terapija je prilagojena vsakemu posamezniku. Pri delu uporabljam različne tehnike in metode dela. Poudarek dajem kreativnim tehnikam, vizualizaciji, igri vlog, čuječnosti in metodi čuječnostnega procesiranja. Največji poudarek pa je na samem odnosu v terapiji, ki temelji na sočutju, varnosti, spoštovanju in sprejemanju.

Nekaj o meni

Sem Nina Dolinar – univ. dipl. soc. ped., spec. psihoterapije.

Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in imam opravljen strokovni izpit iz področja vzgoje in izobraževanja. Ni mi tuje individualno delo kot tudi delo s skupinami. Moje delovne izkušnje segajo na področje dela z mladimi (krizni center, mladinski dom, stanovanjska skupina, nudenje socialno pedagoške pomoči osnovnošolcem) ter odraslimi (delo z osebami z duševnimi motnjami in vodenje skupine za njihove svojce). 

Vodila sem delavnice iz področja obvladovanja stresa, osebnostne rasti, čuječnosti, komunikacije, asertivnosti in socialnih veščin. Zaključen imam osem-tedenski program čuječnosti (IPSA, 2012). Že v letu 2014 sem se resneje spogledovala z idejo o psihoterapevtski praksi, ko sem končala uvodno izobraževanje iz Transakcijske analize – TA 101. Vmes me je pot peljala v tujino, kjer sem prav tako delala na področju duševnega zdravja. Po prihodu nazaj domov sem pričela s študijem psihoterapije – Integrativne transakcijske analize na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje IPSA v Ljubljani.

Dovolite‌ ‌mi,‌ ‌da‌ ‌vam‌ ‌pomagam‌ ‌na‌ ‌poti‌ ‌k‌ ‌bolj‌ ‌izpopolnjenemu‌ ‌življenju.‌

"

Sem članica društev

  • SINTA – Slovensko društvo za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo
  • Sloventa – Društvo za transakcijsko analizo
  • SKZP – Slovenska krovna zveza za psihoterapijo
  • ITAA – International Transactional Analysis Association
  • Društvo za razvijanje čuječnosti

Področja obravnave


Psihoterapija se lahko izvaja le pod določenimi etičnimi načeli. Pri svojem delu sem zavezana h Etičnemu kodeksu društva SINTA in EATA.

Ste se prepoznali v zgornjih vrsticah?
Z veseljem vam pomagam pri vaših težavah.

Pišite mi.

POVEŽIVA SE

Scroll to Top
Call Now Button